2004.gada 1.maijā Latvija pievienojās Eiropas Savienībai. Jaunieši no tā ieguva ļoti daudz – iespēju mācīties un strādāt citās ES valstīs, piedalīties dažādās apmaiņas programmās, brīvi ceļot, iegūt jaunus draugus. Un JSS (vislielākā un vissenākā Latvijas jauno sociāldemokrātu savienība) beidzot kā pilntiesīga dalīborganizācija varēja iestāties ECOSY, Jauno Eiropas Sociālistu savienībā.

Tāpat kā Eiropas Savienība, arī ECOSY apvieno jauniešus no Vidusjūras reģiona valstīm, Centrāleiropas, Austrumeiropas, Skandināvijas un Baltijas valstīm.

ECOSY ir Eiropas Sociālistu partijas PES jaunatnes organizācija, kas dibināta 1992.gadā, un, tāpat kā PES, tā darbojas Eiropas Parlamenta sociālistu grupā, lai pārstāvētu vēlētājus, kas domā ne vien par savām problēmām, bet arī par apkārtējo cilvēku dzīvi, labklājību, tiesībām un iespējām ar godīgu darbu dzīvē sasniegt iecerēto.

Latvija, tāpat kā mūsu kaimiņvalstis, ir jauna ES dalīborganizācija, tāpēc mūsu jauniešiem ir sevišķi interesanti un svarīgi darboties ECOSY, lai stāstītu un skaidrotu pie mums notiekošo, lai pierādītu, ka esam pilnvērtīga ES dalībvalsts un vēlamies sasniegt tikpat daudz, cik pārējās valstis, un, protams, lai mācītos no citu valstu jauniešiem, iegūtu interesantu pieredzi un jaunus draugus.

JSS ir ECOSY biedrs kopš 2005.gada.

Vairāk informācijas meklē http://www.ecosy.org/