Jaunieši aicina iestāties par demokrātiju bez aizspriedumiem

11.08.2011
Šo piektdien, starptautiskajā jaunatnes dienā plkst. 12:00 pie Laimas pulksteņa, Rīgā, norisināsies politisko partiju jaunatnes nodaļu rīkota zibakcija „Bez aizspriedumiem par demokrātiju”.

Zibakcijas mērķis ir parādīt, ka mūsu vēlme darboties Latvijas attīstības un demokrātijas vārdā stāv pāri mūsu politiskajām atšķirībām, un tas, ka esam izvēlējušies dažādus ceļus kā to sasniegt, nenozīmē, ka mūsu mērķis nav kopīgs – labāka dzīve visiem.

Sabiedrības rokās ir valsts vadītāju izvēle. Ievēlētajiem politiskajiem spēkiem ir pienākums strādāt kopā, tādējādi, iespēju robežās realizējot dažādo vēlētāju grupu gribu. Akcijas rīkotāji aicina iedzīvotājus, īpaši jauniešus, būt pilsoniski aktīviem un piedalīties gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, kā arī aicināt savus draugus paust savu gribu.

Mums ir jāapzinās, ka dažādus jautājumus ir iespējams risināt dažādiem veidiem un līdzekļiem. Pielaikojot citas orgaizācijas T-kreklu vai cepuri, mūsu uzdevums ir paskatīties uz mūsu darbiem no citu organizāciju skatu punkta.

Dalību akcijā apstiprinājusi Vienotības Jaunatnes organizācija, PatriotiLV, Tautas partijas Jaunatnes organizācija, Jaunatnes Sociāldemokrātiskā savienība, kā arī citas politiskās un nevalstiskās organizācijas.

Akcijā aicināts piedalīties ikviens jaunietis, līdzi ņemot baltu A5 formāta (puse no A4) lapu un savas organizācijas T-kreklu vai ko citu ar organizācijas simboliku. Plkst. 12.00 mēs sanāksim kopā pie Laimes pulksteņa, lai iepazītu viens otru, apmainītos ar organizācijas atribūtiku un vēlāk veiktu simbolisku balsojumu pie Brīvības pieminekļa.

Starptautiskā jaunatnes diena ir starptautiski atzīta svinamā diena, kas visā pasaulē tiek atzīmēta 12.augustā jau kopš 2000. gada. Šī diena radīta, lai pievērstu sabiedrības uzmanību jaunatnes problēmām, kā arī atbalstītu jauniešu iniciatīvas un aktīvu iesaisti pozitīvas attīstības veicināšanā. Šogad, 2011. gada 12. augustā noslēdzas arī ANO Starptautiskais jaunatnes gads.