Baltijas valstu vasaras nometne

05.08.2010

Ir svarīgi apzināties, ka neesam vieni uz pasaules un mums ir iespējams veidot starptautiskus sakarus, labāk gan skan – dibināt draudzīgas attiecības ar citu valstu jauniešiem. Šogad no 29. jūlija līdz 1. augustam Igaunijā Jõulumäe norisinājās ceturtā Baltijas vasaras akadēmija, kurā piedalījās arī jaunieši no Jaunatnes Sociāldemokrātiskās savienības.

Katra nometne ir neaizmirstams piedzīvojums, to skaitā arī šī. Dienām nometnes vadītāji bija sarīkojuši noderīgus seminārus, gādājot par pieredzējušiem vadītājiem, kuri bagātināja gan mūsu teorētiskās, gan praktiskās zināšanas. Tā, piemēram, debatējām, vai vajadzētu ieviest likumu, kas balstiesības piešķirtu no 16 gadu vecuma, par sabiedrībā valdošajiem stereotipiem, par mūsdienās tik aktuālo tēmu – klimata pārmaiņām un tās veicinošajiem faktoriem. Igaunijas populārākais blogeris Gerd Tarand pastāstīja par galveno veiksmīga sevis zīmola izveidošanai, ko rakstīt, bet par ko labāk paklusēt, runājot par sevi sociālajos tīklos, kāpēc ir svarīgi tas, ko raksti un kā ieraksti var ietekmēt dzīvi un karjeru; noderīgs bija Herki Siider seminārs par to, kā motivēt sevi un citus. Bet šie ir tikai daži no semināriem, kuros mums bija iespēja piedalīties.

Savukārt vakari tika veltīti dažādiem atpūtas pasākumiem (piemēram, tika noteikti Vasaras meitene un Vasaras puisis), dziesmām un dejām, kā arī viesu namiņa, kurā mitinājāmies, dažādo izklaides iespēju izmantošanai.

Vēl varu piebilst, ka nākamgad Baltic Summer Academy tiks rīkota pie mums Latvijā.

Informāciju sagatavoja JSS ģenerālsekretāre Lāsma Helviga