Ekspedīcija: Padzīvosim zaļi!

16.08.2010

No 16. – 18. jūlijam JSS biedri kopā ar Saldus Sarkanā Krusta nodaļas pārstāvjiem un draugiem devās pārgājienā gar jūras krastu Pāvilosta - Liepāja!

Ekspedīcijas mērķis bija atraktīvā un aizraujošā veidā apspriest mūsdienu jauniešiem aktuālus tematus - popularizēt zaļo domāšanu un veselīgu dzīvesveidu, veicināt politisko un sociālo atbildību jauniešu vidū. Kā arī kopīgi atpūsties, izklaidēties, radoši un aktīvi pavadīt laiku, pilnveidojot savas zināšanas par dažādiem sociāliem tematiem un apzinoties ilgtermiņa zaļās domāšanas nozīmi.

Trīs dienu laikā veicām ievērojamu ceļa posmu: Pāvilosta – Liepāja, aptuveni 35 km. Diskutējām par zaļo domāšanu ikdienā un ilgtermiņā, par zaļās revolūcijas nepieciešamību un nozīmi mūsdienu sabiedrībā.

Šo dienu laikā piedzīvojām gan svelmi, gan veldzējumu, ik pēc pāris km nopeldoties jūrā! Bija gan izglītojošas darbnīcas un diskusijas, gan spēles un aktivitātes. Tagad zinām, kā no sulas vai piena pakas pagatavot gaumīgus maciņus, cik nozīmīgi ir šķirot atkritumus, kādi ir plusi un mīnusi vēja ģeneratoru izmantošanai. Vēl pārrunājām to, ka zaļo domāšanu nepieciešams ieaudzināt jau no bērnības, gan skolās, gan ģimenē, kā arī nolēmām, ka zaļā domāšana,  vides jautājumi ir ilgtermiņa vērtības, kas jākopj ikvienam no mums. Bija arī smilšu skulptūru un zīmēšanas konkurss, kopīga dziedāšana, sarunas un smiekli. Ikviens dalībnieks saņēma pateicības rakstu par piedalīšanos pārgājienā, kā arī guva jaunu pieredzi, neaizmirstamas emocijas! Liels paldies Vides mājai Liepājā par omulīgo uzņemšanu, kā arī dalībniekiem par dzīvesprieku un izturību! Šādi pasākumi saliedē komandu, sniedz daudz pozitīvu emociju, kā arī attīsta mūs kā personības un veido mūsu zaļo domāšanu!

Informāciju sagatavoja JSS ārlietu sekretāre Signe Millere