ECOSY tiekas jaunatnes nodarbinātības konferencē

01.11.2010

ECOSY Jaunatnes nodarbinātības konference norisinājās no 15. līdz 17. oktobrim Romā, pateicoties Itālijas GD biedru viesmīlībai un S&D Eiropas Savienības Parlamenta grupas atbalstam, kā arī kustībai ItalianiEuropei, Eiropas Progresīvo studiju fondam, Eiropas Sociālistu partijai un Itālijas Demokrātu Partijai (Partito Democratico).

Konference norisinājās laikā, kad ir sevišķi daudz izaicinājumu: vairāk nekā miljons jauno cilvēku Eiropā pašlaik ir bez darba, savukārt tie, kas strādā vai mācās, nereti to dara bez jebkādām drošības garantijām. Visā Eiropā agrāk pastāvošie nodrošinājumi tiek atcelti par labu tirgus un nodokļu stingrības politikai. Itālijā jauniešu bezdarbs sasniedzis 29 procentus, tikmēr Berluskoni turpina samazināt strādājošo tiesības un apgriezt budžetu skolām un universitātēm.

Neskatoties uz spēcīgajām Eiropas valstu reģionālajām atšķirībām bezdarba rādītāju un iekšējo darba tirgu struktūras ziņā, pastāv kopsaucējs, t.i., jauniešu bezdarbs ir nemainīgi divas reizes lielāks par vispārējo bezdarbu. Tas ir skaidrs pierādījums tam, ka vecuma diskriminācija attiecībā pret jauno paaudzi Eiropas darba tirgū ir institucionalizēta.

ECOSY un Jauno Demokrātu (GD – Giovani Democratici) prioritāte ir parādīt Eiropai sociālu, vienlīdzīgu un ilgtspējīgu alternatīvu, pārtraucot nožēlojamo labējā spārna politiku, kas sevišķi smagi skar jauniešus.

Tieši tāpēc mēs sapulcējāmies Romā, lai pārrunātu mūsu sapņus, idejas un piedāvājumus pilnīgai jauniešu nodarbinātībai Eiropā. Ceļam, kas izvestu no bezdarba un nestabilitātes pretim visu Eiropas jauniešu nodarbinātībai pienācīgās darba vietās un pretim pieejamai izglītības sistēmai. Pretim Eiropai, kas nevienu nepamet novārtā. Kampaņas Talking About my Generation (Runājot par manu paaudzi) ietvaros mēs aizstāvam savu vīziju par jauniešiem kreisajā politikā. Mēs pieprasām:

Garantēt tiesības uz darbu visiem jauniešiem

Nodrošināt izglītību visiem
Izbeigt nestabilus darba nosacījumus
Nodrošināt vienlīdzīgu pieeju sociālajai drošībai

Ar pilnu pieņemtās deklarācijas tekstu angļu valodā varat iepazīties šeit.

Tulkoja: Katrīna Koškina