Saldus novada jauniešu forumā

20.11.2010

2010.gada 13.novembrī Saldū pulcējās jaunieši no dažādām jaunatnes organizācijām, lai dalītos pieredzē, apzinātu jaunatnes problēmas Saldus novadā un meklētu tām risinājumus.

Forums sākās plkst.12:00 Bērnu un Jaunatnes centra lielajā zālē, kur mēs tikām iepazīstināti ar pasākuma gaitu. Pasākuma ievada daļā tika teiktas uzrunas un pieteiktas dalībnieku komandas, to starpā arī JSS Saldus kluba komanda.  Pēc tam katra komanda atsevišķi sāka ceļu pa Saldus pilsētas uzņēmumiem un iestādēm.

Mums tika dots konkrēts maršruts ar vairākiem kontrolpunktiem - katrā no tiem bija jāuzturas apmēram 10-15min. Šajā laikā bija jātiek galā ar pārbaudījumu un jāvelta laiks nelielai diskusijai (Vairākos kontrolpunktos saņēmām uzslavas par labām idejām un pateicība par ļoti labi izveidotajām diskusijām). Kopā bija 14 kontrolpunkti, kuri bija jāiziet līdz plkst. 17.00. JSS komanda paspēja iziet 9 no kontrolpunktiem, jo nedaudz traucēja laikapstākļi. Bet bija arī forši skriet pa lietu un saliedēties gan tiešā, gan pārnestā nozīmē.

Pēc tam sekoja dažas aktivitātes jaunatnes iniciatīvu centrā „Šķūnis” un arī apbalvošana. Katrai komandai uz pasākumu tika izvēlēts savs krustvecāks, kurš kā pateicību par piedalīšanos Jauniešu Forumā bija sarūpējis dāvanas. Mūsu krustvecāks bija domes deputāts, sociāldemokrāts Valdis Dīriņš. Kā balvu saņēmām pateicību par piedalīšanos Saldus novada Jauniešu forumā un somiņas ar Saldus ģerboni, kurās iekšā bija pildspalva un grāmata par Saldus apskates objektiem. Pasākuma turpinājumā sekoja balle, kuru spēlēja „Lustīgais Blūmīzers”

Pasniedzot balvas, viena no foruma organizētajām atzina, ka viņai vislabāk patikuši tieši jaunie sociāldemokrāti, kuri ieteikuši lieliskas idejas un spējuši arī konkrēti tās pamatot, norādot, kā tās iespējams realizēt.

Forumā guvām daudz pozitīvu emociju un jaunu pieredzi. Šādus pasākumus, manuprāt, vajadzētu organizēt biežāk, un citas pašvaldības varētu ņemt piemēru no Saldus, kur tiek uzklausītas jauniešu idejas un iniciatīva kopējās vides uzlabošanai.

Informāciju sagatavoja Saldus kluba vadītājs Artūrs Dobelis