Talka Zāļu ielā

25.04.2011

21. aprīlī JSS kopā ar draugiem piedalījās pasākumā / talkā, kur pēc LNT raidījuma "Tautas balss" aicinājuma ar Latvijas Valsts Mežu un Cūkmena atbalstu tikai uzkopts kādas kundzes pagalms, kuru vairāku gadu garumā ir piecūkojis viņas kaimiņš. Situācija pagalmā izrādījās patiešām dramatiska, pagalmu pildīja milzīgs daudzums atkritumu un tas līdzinājās atkritumu izgāztuvei. Pateicoties Cūkmena un jauniešu rosībai, Ārijas kundzes pagalms nu ir kļuvis krietni tīrāks, ja salīdzina ar to, kāds tas bija līdz šim. Kopumā tika aizvesti 1.,5 lielie 30m3 konteineri ar atkritumiem – dažnedažādiem, sākot ar ledusskapjiem, beidzot ar milzīgu daudzumu kaķu barības bundžu un krāsu spainīšu. Par spīti šausminošajai smakai, čakli strādājot, darbs veikli gāja uz priekšu. Kad tīrīšana jau gāja uz noslēguma pusi, no mājas iznāca arī netīrīgais kaimiņš. Spilgtākais, kas palika prātā pēc viņa teiktā: „Atkal būs jāsāk no jauna!” Kad policiste jautāja, kas tieši jāsāk no jauna, kungs, kas pēc Ārijas tantes teiktā, ir ļoti izglītots cilvēks – ķīmiķis, atbildēja: „Visa dzīve!”.

Paldies visiem, kas piedalījās un sniedza atbalstu pensionāres mājvietas sakopšanā, tīrākas un sakārtotākas vides radīšanā, cīņā ar netīrīgo kaimiņu! Šis pasākums lika pārvērtēt savas dzīves vērtības un pamanīt dīvainības mums apkārt. Mēs iestājamies par tīru un sakoptu vidi un cilvēcīgumu mums līdzās!

Informāciju sagatavoja JSS valdes locekle Signe Millere